Posted by on Apr 5, 2014 in CampingArtikelen | 0 comments

Ja, inderdaad, het is weer lente! De eerste zonnestralen kriebelen weer en we gooien snel de jassen uit. Blote benen, blote armen, het kan weer! Wat ook weer gaat kriebelen op het moment dat de eerste zonnestralen doorkomen is het plannen van de zomervakantie. Massaal beginnen we websites door te spitten om weer een bestemming uit te zoeken. Ik doe er niet aan me dit jaar. Ik ben al dat toeristische geneuzel zo zat. Dit jaar gaan wij niet waar miljoenen anderen gaan. Wij sluiten niet achteraan op de Route du Soleil. We blijven lekker dichterbij. We dumpen onze tent op een  van de Belgische Ardennen campings van BestCamp. Belgie is ver genoeg, dus daar zullen we blijven. Geen files, geen drukte, niet midden in de nacht rijden. Die tijd heb ik eigenlijk wel weer gehad.

een camping in de belgische ardennen

Belgie dus, op een spreekwoordelijke steenworp afstand van ons land. Ver genoeg om een vakantiegevoel te krijgen, dichtbij genoeg om niet in de stress te schieten. Lekker rustig ’s ochtends je spullen inpakken nadat je ontspannen ontbeten hebt en dan eens rustig richting het Zuiden rijden. Lekkerder kan toch niet? Onderweg nog even stoppen om een bakkie te doen met familie in Brabant, en dan weer door en dan toch nog voor het einde van de middag op de bestemming aankomen. Ik heb medelijden met iedereen die in de files rond Parijs zit te zuchten. Aan de andere kant, is het hun eigen keus, toch? Ook zij hadden gewoon dichterbij huis op vakantie kunnen zijn. Geen medelijden dus en ook geen gedachten meer aan vuil maken.

Wij gaan genieten van onze vakantie in Belgie. De zuiderburen weten wel wat gezelligheid is. Pintje erbij en lekker voor de tent genieten van het mooie weer. We gaan er namelijk vanuit dat we een super zomer gaan krijgen dit jaar!