Posted by on Apr 5, 2014 in CampingArtikelen | 0 comments

Het zonnetje begint weer te schijnen en het gaat weer kriebelen. En blijkbaar zijn wij niet de enigen. Mijn vriendin belde me op om te vragen of we zin hadden om mee te gaan kamperen in het Hemelvaartsweekend. Hemelvaart en Pinksteren zijn weekenden bij uitstek om te gaan kamperen in Nederland. Meestal is het weer dan wel goed en om de drukte te ontlopen hoef je dan ook niet al te ver weg. Het kan namelijk in deze weekenden nogal druk worden in Nederland.

We hebben dus besloten om met onze twee families bestaande uit vier volwassenen, drie pubers en twee kleinere kinderen, te gaan kamperen in Limburg. Zij hebben een vouwwagen en wij hebben een grote tunneltent. Nou lopen de leeftijden van de kinderen aardig uiteen dus je moet iets zoeken waar iedereen blij mee is. Een kleine camping met een zwembad en een speeltuin komt al een aardig eind. Mijn twee oudste kinderen (de jongste eigenlijk ook als hij de kans zou krijgen) liggen als het aan hen ligt het liefst de hele dag in het zwembad.

Neem een barbecue mee, iets lekkers te eten en te drinken en meer hebben we niet nodig toch? Met een beetje mooi weer komen we dat weekend wel door denk ik. Ook als het weer niet mooi is vermaken we ons wel. Dat is het leuke van kamperen in Nederland. Je weet van tevoren niet wat voor weer het wordt en toch maakt dat eigenlijk niet zo heel veel uit.

Met mooi weer doe je niet veel en hang je een beetje op de camping. Met slechter weer ga je ander vertier zoeken buiten de camping. Een overdekt winkelcentrum, een indoor speeltuin, een museum of een bioscoop vinden dan gretig aftrek.

Ik ga echter uit van mooi weer. Dat is toch echt het leukste voor een weekendje kamperen!