Posted by on Apr 5, 2014 in CampingArtikelen | 0 comments

Als je aan een strandvakantie denkt komen een aantal standaard bestemmingen bovendrijven. Scheveningen, Costa del Sol, Canarische Eilanden, Turkije. België komt dan eigenlijk helemaal niet in je op.  Maar ook België heeft een leuke, nog niet zo’n heel drukke kust. Als je niet in een appartement of in een hotel gaat zitten, maar op de camping dan heb je ineens een heel ander soort vakantie. Campings aan de Belgische kust doen voor luxe en uitgebreidheid niet onder voor Nederlandse campings. Je kunt ze zo sober en uitgebreid krijgen als je zelf wilt.

Zo hebben wij eens op een camping gezeten die zich op loopafstand bevond van het strand. Niet direct aan het strand, want dan ben je alleen maar ruzie aan het maken met zand, maar net genoeg ervan verwijderd. Om bij het strand te komen moesten we langs een aftands uitziende camping (blij dat we die niet hadden gekozen) die wel aan het strand lag. Het strand was heerlijk rustig en lag niet vol met kuilen en handdoeken.

OP het moment dat we genoeg hadden van het strand liepen we weer terug naar de rust van onze eigen tent. Heerlijk was dat. Je zat ook niet aan het strand en de zee vastgekluisterd. Er is genoeg in de omgeving te doen zonder dat je zelfs maar de zee ziet. Zo zijn we een dagje naar Plopsaland geweest, erg leuk voor de kinderen was dat.

Maar ook verder in het binnenland is er genoeg te wandelen, te fietsen en te doen. Dit kun je bij de andere zonbestemmingen eigenlijk niet doen. Je zit in een resort en verder valt er niets te doen. In België is het zelfs zo dat als je iets vergeten bent, je nog snel even terug naar huis kunt rijden. Zo ver is het nu ook weer niet.